MailChimp on sähköpostimarkkinointiin ja viestintään suunattu työkalu. Se on selkeä ja helppokäyttöinen. MailChimpiä voi kokeilla täysin ilmaiseksi, joten ei ole syytä miksi et muodostaisi itse omaa mielipidettä. MailChimp tarjoaa monipuoliset ominaisuudet sähköpostilistan hallintaan, sähkpostien luontiin sekä analytiikkaan. Myös A/B testaus on helppoa. MailChimp:iä käyttäjiä onkin jo yli 400 000.

MailChimp lyhyesti

  • Mahdollisuus kokeilla palvelua täysin ilmaiseksi (voit kokeilla MailChimp -palvelua ilmaiseksi tästä)
  • Monipuoliset ominaisuudet sähköpostilistan hallintaan (mm. import, live delivery, lomakkeet, monipuoliset segmentointiominaisuudet, luokittelu ja tilastointi kontaktien laadun perusteella)
  • A/B testaus helppoa
  • Toimimattomien sähköpostiosoitteiden automaattinen poisto listalta (bounched emails)
  • Viestin personointi lisäämällä esim. vastaanottajan nimi viestiin (merge tags)
  • Valmiita sähköpostipohjia (mukana editori niiden muokkaamiseen tai oman pohjan luomiseen)
  • Sähköpostieditori helppokäyttöinen (WYSIWYG -editori, myös koodi-tila halutessa)
  • White listing osalle sähköpostipalveluita (mm. Hotmail)
  • Integroituu hyvin (valmiita integraatioita ja API kuvauksineen saatavilla)

Aloita palvelun koekäyttö tästä
(Saat 30 USD alennuksen ensimmäisestä maksusta rekisteröitymällä tämän linkin kautta, jos siirryt joskus maksullisen palveluun. Linkki toimi ainakin arvostelun kirjoitushetkellä.)

MailChimp -palvelun ominaisuudet

MailChimp on voimakkaasti kehittyvä palvelu. Se tarjoaa sähköpostimarkkinoinnin ja viestinnän (uutiskirjeet) kaikkien ulottuvilla. Toki helppokäyttöisyydellä ja “yksinkertaistamisella” on myös hintansa. Editorit ovat myös joihinkin erikoistarkoituksiin hieman rajoittuneita, mutta onneksi sähköpostin voi luoda myös haluamallaan ohjelmalla ja siirtää MailChimp:iin. Tilastot sisältävät mm. lähetetyt sähköpostit, avatut sähköpostit, klikit, eronneet käyttäjät (unsubscribe), toimimattomat sähköpostiosoiteet (bounced), A/B testauksen tulokset sekä lisämaksusta saavilla oleva laajempi AIM raportointi (tarkemmin nähtävissä kuka avasi ja kuka klikkasi jne.). Lisäksi tarjolla on sosiaalisen median analytiikkaa.

Toistaiseksi konversioseuranta sekä erilaiset vertailuominaisuudet puuttuvat. MailChimp kehittyy kuitenkin vaihdilla ja näitä ominaisuuksia sopii todennäköisesti odottaa palveluun lähiaikoina.

Tuki

Kokemustemme perusteella asiat hoituvat, mutta tuki on hieman ruuhkainen. MailChimp toteaa tuen vastaavan yleensä muutaman tunnin sisällä. Todellisuudessa testitapauksissamme vastaus kesti välillä usemman vuorokaudenkin. Vastaukset olivat kylläkin laadukkaita.

Hintataso

MailChimp on laadukas ja helppokäyttöinen palvelu jatkuvaan viestintään tai markkinointiin sähköpostikananavan kautta. Palvelu kehittyy erittäin voimakkaasti ja pysyy erittäin miellyttävällä tavalla “ajan hermoilla”. Se edustaa myös markkinoiden kustannustehokkainta linjaa sähköpoistipalveluissa. MailChimp tarjoaa usein viestivälle kustannustehokasta kuukausiveloitteista mallia ja harvemmin viestivälle per viestinlähetys  hinnoittelua.

Arvostelu

MailChimp.com arvosana:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä6 tähteä7 tähteä8 tähteä9 tähteä10 tähteä
(9 ääntä, keskiarvo: 8.22 / 10)
Loading...

Käyttäjien antama arvosana:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä6 tähteä7 tähteä8 tähteä9 tähteä10 tähteä
(9 ääntä, keskiarvo: 8.22 / 10)
Loading...

Kokeile palvelua ilmaiseksi tästä
(Saat 30 USD alennuksen ensimmäisestä maksusta, kun rekisteröidyt tämän linkin kautta MailChimp -palveluun. Linkki toimi ainakin arvostelun kirjoitushetkellä.)